Everton-comeback levert Koeman de winst op, Chelsea maakt het opnieuw spannend

Everton-manager Ronald Koeman zag zaterdagmiddag een krachtige wederopstanding tegen West Bromwich Albion. Het werd 1-2 voor The Toffees.

Het team uit Liverpool startte bijzonder slap aan het duel. WBA deelde de lakens uit en het was duidelijk dat The Toffees een draai om de oren nodig hadden om wakker te worden. Gareth McAuley schoot op aangeven van Craig Gardner in de negende minuut de eerste goal achter Maarten Stekelenburg.

Everton werd daarmee wakker geschud, en het team van Koeman zocht vervolgens naarstig de gelijkmaker. Dat wilde eerst nog niet vlotten, maar onder leiding van transfertarget Romelu Lukaku, die inviel, en diens landgenoot Kevin Mirallas, ontstonden er mogelijkheden.

Diep in de slotfase van de eerste helft maakte Mirallas na een slimme bal van Ross Barkley de verdiende gelijkmaker. Gareth Barry zette Everton na de rustpauze zowaar op een 1-2 voorsprong op aangeven van Mason Holgate. Dat was niet alleen een opsteker voor de club, maar ook voor Barry, die zijn eerste goal sinds januari 2014 maakte.

Voor beide partijen waren er nog kansen om wat te veranderen aan de stand op het scorebord. West Bromwich was alleen te gehaast en Everton dacht meer aan consolideren van de voorsprong.

Chelsea is bezig met een opmerkelijke start van het seizoen in de Premier League. Ook tegen Watford bleef het lang spannend of de Londenaren er met drie punten vandoor zouden gaan. Net als vorige week had Chelsea de zege te danken aan een aankomend koningskoppel. Net als vorige week besliste Diego Costa het duel voor de Engelse grootmacht. Het werd 1-2.

Daarbij was ook de inbreng van Michy Batshuayi weer niet weg te denken. Wederom was hij als invallerr belangrijk. Vorige week leverde hij een assist, nu een treffer. Watford was in de eerste helft nog op voorsprong gekomen via Etienne Capoue. De middenvelder mikte raak op aangeven van Adlene Guedioura.

In de 73ste minuut kwam Batshuayi binnen de lijnen om korte metten te maken met de hoop van Watford. De Belgische zomeraankoop had in de 80ste minuut de gelijkmaker al in het net liggen. Hij zette zijn eigen handtekening erachter.

Drie minuten voor tijd maakte Costa de 1-2 op aangeven van Cesc Fabregas. Zodat trainer Antonio Conte voor de tweede week op rij zijn geluk niet opkon. Ook Chelsea doet door de twee zeges volop mee aan kop van de Premier League. Hull City, Manchester United en Manchester City bezitten eveneens de honderd procent score.