Smulders valt in BMX-finale, Pajon prolongeert titel

In de halve finale van de BMX races bij de vrouwen is Laura Smulders na drie runs door naar de finale. Smulders werd een keer tweede en twee keer eerste. Een plaats bij de beste vier over drie runs is nodig om door te gaan naar de finale. Merle van Benthem heeft de finale niet gehaald. Met haar zevende, achtste en zesde plaats zat Van Benthem eigenlijk geen moment goed in de wedstrijd. 

Naast Smulders gaan de favoriete en regerend olympisch kampioene Mariana Pajon uit Colombia door naar de finale, samen met Alise Post (USA), Stefany Hernandez (COL), Manon Valentino (FRA), Brooke Crain (USA), Elke Vanhoof (BEL) en de pas 19-jarige Yaroslava Bondarenko uit Rusland. De finale is om 20:00 uur Nederlandse tijd. 

De andere topfavoriete uit Australië, Caroline Buchanan, haalde de finale niet. 

Update 20:15 uur:

Laura Smulders heeft in de BMX finale geen medaille weten te behalen. De hele run lag Smulders ongeveer rond de derde/vierde plaats, maar in de laatste bocht in haar laatste kans op een inhaalpoging viel Smulders helaas. Het goud gaat naar de oppermachtige Colombiaanse Mariana Pajon, die hiermee haar titel prolongeert. Het zilver gaat naar de Amerikaanse Alise Post en het brons is er voor Stefany Hernandez uit Venezuela.