Bosz twijfelt over inzetten Cillessen

Het is onduidelijk of Jasper Cillessen komend weekend, tijdens de wedstrijd tegen Willem II, onder de lat staat. Dit liet trainer Peter Bosz eerder vandaag tijdens het perspraatje weten.

"Ik wil even rustig met hem zitten en even kijken hoe het ervoor staat", zo tekende de aanwezige media op uit de mond van Bosz. Cillessen wordt sinds enkele dagen in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona. De Catalanen zouden tien tot twaalf miljoen euro voor de sluitpost van de Amsterdammers over hebben.

"Ik wil niet op de zaken vooruit lopen, zolang ze niet definitief is. Jasper maakt deel uit van mijn team, maar ik wil eerst met hem zitten. Er kan bij hem ook het één en ander spelen, ik kan niet in zijn hoofd kijken."

Daarmee geeft Bosz indirect aan nog niet te weten of Cillessen zaterdag tegen Willem II zal starten. Ook is het nog maar de vraag of Ajax over de goalie kan beschikken in de belangrijke play-off tegen FK Rostov. "Het zou vervelend zijn als hij er niet bij is. We weten echter dat er tot 31 augustus van alles kan gebeuren. Zolang dat via de UEFA en de FIFA niet geregeld wordt, blijven we daarmee zitten."

"De hele situatie is heel vervelend, zolang de markt open is, kan er van alles gebeuren. De Vraag is of wij met de vuist op tafel moeten slaan en hem sowieso willen laten spelen tegen Rostov. We gaan met iedereen zitten en gaan dan een standpunt innemen."

Mocht Cillessen daadwerkelijk vertrekken, dan heeft Ajax nog twee keepers op de bank zitten; André Onana en Diederik Boer. Maar Bosz wilde niet te ver op de zaken vooruit lopen. "Ik wil niet speculeren, maar we denken er wel over na. We komen met de staf bij elkaar en dan nemen we beslissingen en daar zal ook Carlo L'Ami een belangrijke rol in spelen."