Van den Broeck verruilt Katusha voor Lotto-Jumbo

Jurgen van den Broeck zal vanaf 2017 te zien zijn in het tricot van Lotto-Jumbo. De Belgische klassementsrenner tekent voor twee seizoenen bij de Nederlandse World Tour-formatie. Van Den Broeck rijdt momenteel voor Katusha. 

"Jurgen van den Broeck komt in eerste instantie als ondersteuning voor onze klassementsmannen Robert Gesink en Steven Kruijswijk in de grote rondes", aldus technisch directeur Nico Verhoeven. "Zijn eerste hoofddoel wordt de Giro d’Italia met Steven Kruijswijk. Jurgen heeft een goed trackrecord en bewezen dat hij een grote ronde aankan. Door zijn ervaring is hij een meerwaarde voor onze ploeg in het plan richting 2018. Bij Katusha was hij de luitenant van de kopman en dat maakt hem interessant voor ons. Zijn drive is om vanuit die rol naar onze ploeg te komen. In de kleinere rondes en de heuvelklassiekers kan hij voor zijn eigen kansen gaan."

"Ik ben zeer verheugd met mijn tweejarige contract bij Team Lotto-Jumbo", geeft Van den Broeck aan. "De omkadering van het team spreekt me aan. Het is een mooie omgeving om in te werken. Dat motiveert me. Ik zie dat er aan ieder detail gewerkt wordt van trainingskampen tot materiaal en voeding. Mijn specifieke doel is als eerste het bijstaan van Steven Kruijswijk in de Giro. Daarnaast wil ik in de kortere rondes en de Waalse klassiekers mooie resultaten boeken voor het team."

De 33-jarige Van den Broek debuteerde in 2004 bij US Postal Service, waarna hij in 2007 de overstap maakte naar Predictor-Lotto, wat tegenwoordig door gaat onder de naam Lotto–Soudal. Vorig jaar koos hij voor een Russisch avontuur, maar de ronderenner en tijdrijder kiest nu dus voor de Nederlandse wielerformatie.