Wahlbergbroers aangeklaagd door personeel

De restaurantketen van Mark en Donnie Wahlberg en hun broer Paul is aangeklaagd door enkele werknemers. De personeelsleden van de Wahlburgers op Coney Island in New York beweren dat zij structureel minder uren betaald kregen dan ze werkten, overwerktoeslag niet werd uitgekeerd en de fooien oneerlijk verdeeld werden.

De twee acteurs en hun broer, die kok is, openden de eerste vestiging van Wahlburgers in 2011. Realityserie Wahlburgers volgt sinds 2014 het wel en wee rond de keten en de Wahlbergs. Die aandacht legde de familie geen windeieren: inmiddels zijn er in de VS tientallen Wahlburgers en is de keten uitgebreid naar het Midden-Oosten.

De vijf personeelsleden dienden hun aanklacht donderdag in bij de rechtbank in New York. Zij beweren volgens New York Daily News onder meer dat het restaurant hen de 3000 dollar (2600 euro) aan fooi heeft onthouden die ze verdienden tijden een feestje dat oud-New Kid On The Block Donnie Wahlberg in het restaurant gaf voor zijn collega-castleden van politieserie Blue Bloods.

In een reactie op de aanklacht van de personeelsleden, die donderdag naar de rechter stapten, liet Wahlburgers weten op zoek te gaan naar een oplossing.

Wahlbergbroers aangeklaagd door personeel
Wahlbergbroers aangeklaagd door personeel (Foto: BuzzE)