Volleybalsters verliezen nipt van China

Nederland heeft zich niet kunnen plaatsen voor de finale van het volleybal. Het team van coach Guidetti verloor na een zenuwslopende wedstrijd van ruim twee uur met 3-1 van China. In de groepsfase werden de Chinezen nog met 3-2 verslagen.

Na het goed begin van de Nederlanders (in de eerste set wat er een voorsprong van 12-5) liep China na het wisselen van de spelverdeelster rap in tot 13-13, en wist zelfs met 24-20 een setpoint te bereiken. Tot zes keer toe kon Nederland dit wegwerken, maar uiteindelijk moesten de volleybalsters toch hun meerdere erkennen in de Chinezen: 27-25.

In de tweede set kwam het Nederlandse team tot drie keer toe op een achterstand van drie punten, die echter steeds weggewerkt kon worden. Op het einde werden er net wat meer punten gescoord dan China, waardoor deze set met 25 tegen 23 een prooi voor Nederland werd.

De derde set werd goed begonnen met een voorsprong, die tegen het einde van de set weer goedgemaakt werd door de Aziatische tegenstandsters. Uiteindelijk kregen beide landen setpoints, waarbij China degene was die er als eerste eentje wist te verzilveren. Met 29-27 werd de set gewonnen, waarmee de tussenstand op 2-1 in sets gebracht werd.

Ook in de vierde set waren de verschillen klein, al was het nu Nederland die af en toe op een kleine achterstand kwam te staan. Er werd flink teruggevochten, maar uiteindelijk bleek het niet voldoende: de laatste en beslissende set werd met 25-23 een prooi voor de Chinezen. In de finale wacht Servië op ze, terwijl Nederland het in de strijd om het brons op zal moeten nemen tegen de Verenigde Staten.