'FC Barcelona wil Cillessen contracteren'

Menig Ajax-fan zal ervan opkijken, maar sommigen zullen zijn vertrek ook toejuichen. Volgens Telesport staat keeper Jasper Cillessen namelijk in de belangstelling van FC Barcelona. Bronnen rondom de sluitpost hebben dit inmiddels bevestigd.

Cillessen moet bij FC Barcelona de opvolger worden van Claudio Bravo, die in 2014 naar de Catalaanse stad trok. Hij staat op het punt om naar Manchester City, dat de doelman al geruime tijd op de korrel heeft, te verkassen.

Voor Ajax komt de interesse voor Cillessen op een ongelukkig moment, aangezien komende woensdag de return in de play-offs van de Champions League tegen FK Rostov wacht. De Amsterdammers moeten minimaal een keer scoren om door te gaan, aangezien de wedstrijd van afgelopen week in een gelijkspel eindigde: 1-1.

De deal zou een verklaring kunnen zijn voor het povere spel, dat Cillessen in de afgelopen weken heeft laten zien. Zowel in de wedstrijd tegen PAOK Saloniki als FK Rostov maakte de sluitpost een aantal opzichtige fouten.

FC Barcelona lijkt echter door de huidige vorm van Cillessen heen te kijken en wil hem graag aantrekken. Hierbij speelt zijn optreden op het WK voetbal in Brazilië een grote rol. Het Nederlands elftal werd uiteindelijk derde.

Mocht de deal rondkomen, dan is Cillessen na Ruud Hesp de tweede Nederlandse sluitpost in dienst van FC Barcelona.


Jasper Cillessen mogelijk naar FC Barcelona (PRO SHOTS / Kay Int Veen)