Titel 400m horden voor Clement

De Amerikaan Kerron Clement is de nieuwe olympisch kampioen op de 400 meter horden. Clement, die acht jaar geleden in Bejing zilver op deze afstand won en de wereldkampioen van 2007 en 2009 is, kwam in een tijd van 47,73 over de finish.

Het zilver ging naar de Keniaan Boniface Mucheru Tumuti in 47,78. Met 47,92 ging de bronzen plak naar de Turk Yasmani Copello, die geboren is in Cuba, maar zoals vele atleten voor een flinke zak geld uit is gaan komen voor de Turken. De Ier Thomas Barr kwam na een sensationeel slot nog zeer dicht in de buurt van Copello, maar finishte op 0,05 seconden van het brons. 

De Keniaan Haron Koech kon het succes van zijn broer van vorig jaar niet evenaren: Nicholas Bett werd vorig jaar wereldkampioen, maar werd in Rio in de series uitgeschakeld nadat hij een horde niet kon nemen. Koech haalde de finale wel, maar werd laatste. Dat was overigens nog altijd beter dan Javier Culson. De Puerto Ricaan is al jaren absolute wereldtop, maar zag zijn olympische droom met een valse start uiteen spatten. 

Clement springt en rent eindelijk naar olympisch goud (PROSHOTS/Action Images)
Clement springt en rent eindelijk naar olympisch goud (PROSHOTS/Action Images)