Uitslagen play-offs Champions League 17/08/2016

Dinsdag werden er al vijf duels gespeeld in de play-offs van de Champions League. Woensdag stonden er opnieuw vijf wedstrijden op het programma. Zo speelde FC Porto 1-1 gelijk tegen AS Roma en zo deed AS Monaco goede zaken tegen Villarreal.

AS Roma kwam in de 21e minuut op voorsprong.  De Romeinse ploeg dankte Felipe voor het openen van de score met een ongelukkig eigen doelpunt. Na ruim een uur spelen werd het via André Silva, die de door Bjorn Kuipers toegekende penalty feilloos benutte, 1-1. Dat bleek tevens de eindstand.

Kuipers speelde een hoofdrol in Porto. De Nederlander stuurde Thomas Vermaelen, die debuteerde voor het AS Roma, vlak voor rust met zijn tweede gele kaart weg. Hij gaf FC Porto geen een strafschop te geven na een duidelijke overtreding. Kuipers keurde een doelpunt van FC Porto-spleer Adrián López in tweede instantie (terecht) af wegens buitenspel en hij de strafschop waar de gelijkmaker uit voortkwam was meer een ongelukkige dan een opzettelijke handsbal.

Villarreal zal volgende week uit op bezoek in Monaco moeten winnen om alsnog de groepsfase van de CL te halen. Alexandre Pato was bij zijn debuut voor Villarreal direct trefzeker, maar hij zag AS Monaco twee keer tegen scoren. De Franse topclub dankte de zege aan doelpunten van Fabinho (penalty) en Bernardo Silva. In de slotfase moest Monaco nog even door met tien man nadat Benjamin Mendy zijn tweede gele kaart kreeg, maar Villarreal slaagde er niet meer in de gelijkmaker te forceren.