Zonderland was korte tijd 'out' na val

Epke Zonderland maakte gisteravond een behoorlijke smak tijdens de finale aan de rekstok. De turner is naar eigen zeggen een paar seconden buiten westen geweest, zo laat hij vandaag aan RTL Nieuws weten.

"Het begon met de podiumtraining net voor de finale. Dat was de enige training in de wedstrijdhal. Ik klapte met mijn vinger op de rekstok. Ik had kort geleden al wat scheurtjes in de bandjes van die vinger opgelopen bij een vergelijkbare klap. Dat knaagde wel: ik had een pijnlijke hand tijdens de oefening, maar ik maakte een foutje door mis te pakken, dat is niet lekker vlak voor de oefening", liet hij weten.

Hierdoor was het even moeilijk om met vertrouwen de oefening in te gaan, maar Zonderland slaagde hier uiteindelijk toch in. "De eerste combinatie kwam perfect uit, ik vloog heel fijn door de lucht. Maar bij de tweede kwam ik net iets te ver van de rekstok. Eén of twee millimeter misschien. Het scheelde echt bijna niets."

Zonderland schrok vervolgens van de val, die volgde. "Ik was vooral bezig met mijn gezondheid, mijn rug. Achteraf bleek dat ik even out ben geweest, ik denk van de klap op mijn rug. Ik dacht dat ik meteen opstond, maar op de beelden zag ik dat ik toch even een paar seconden ben blijven liggen. Ik was toen ik bijkwam wel een beetje wazig."

Toch maakte Zonderland zijn oefening na een korte pauze af. Dat deed hij op fraaie wijze, ookal maakte hij geen kans meer op een medaille. Het goud ging op dit onderdeel naar zijn Duitse concurrent Fabian Hambüchen.


Zonderland was korte tijd 'out' na val (PRO SHOTS / Henk Jan Dijks)