Douwe Bob voelt zich 'loser' tussen olympiërs

Douwe Bob geniet volop van zijn verblijf in Rio de Janeiro, waar hij woensdag en donderdag optreedt in het Holland Heineken House. Toch knaagt er iets. "Ik voel me ook wel een beetje een loser tussen al die mensen die zo super heftig sporten, het is best confronterend", zei Douwe in de ochtendshow van Lex Gaarthuis op 100% NL.

Douwe viel met zijn neus in de boter in het Holland Heineken House, waar dinsdagavond (lokale tijd) vier huldigingen plaatsvonden. "Normaal voel ik met niet zo Nederlands eigenlijk. Ik heb nooit zoveel met m'n eigen land of zo. Maar hier tussen al die sporters, ja man. Dan voel je toch opeens een trots dat je Hollander bent."

Voor Douwe, die vliegangst heeft, is zijn verblijf in Rio zijn eerste verre reis. "De eerste keer dat ik over de plas vlieg. Het is hier zo te gek. Echt niet normaal die vibe hier."

Als het aan de zanger ligt, is het niet de laatste keer dat hij in de Braziliaanse stad is. "Ik wil hier ooit wonen. Het is bizar, maar dat meen ik echt. Rio geeft een gevoel en een soort van vrijheid is er hier, ik durf zelfs zeker te zeggen dat ik hier ga wonen. Nu nog niet maar over een jaar of zeven, acht... zeker."

Douwe Bob voelt zich 'loser' tussen olympiërs
Douwe Bob voelt zich 'loser' tussen olympiërs (Foto: BuzzE)