Brouwer/Meeuwsen missen finale na thriller

 Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn er net niet in geslaagd om de finale te bereiken van het olympische beachvolleybaltoernooi. Het Nederlandse duo moest na een thriller buigen voor het Braziliaanse duo Alison/Bruno, dat wist te winnen in drie sets; 17-21, 23-21 en 14-16. 

In de eerste set nam het Braziliaanse duo, mede geholpen door de sterke blocks van Alison, een vroege voorsprong. Gesteund door het, alweer, onsportieve publiek behielden de wereldkampioenen van 2015 deze voorsprong en wonnen de set met 17-21.

De tweede set was ontzettend spannend. Brouwer/Meeuwsen hielden gelijke tred met de Brazilianen, maar wisten net niet te profiteren van enkele foutjes aan de kant van Bruno/Alison. Het verschil werd nooit meer dan één punt, tot een rally in de slotfase het als tweede geplaatste Braziliaanse duo een voorsprong van twee punten gaf.

Het punt daarop was ook voor het thuisspelende duo, waarna zij op 20-17 op matchpoint kwamen. Brouwer/Meeuwsen, wereldkampioen in 2013, rechtten nog een keer hun rug en kwamen terug tot 20-20 en wonnen zelfs daarop de set met 23-21.

De Nederlanders namen een vroege 3-1 voorsprong in de beslissende set en misten een grote kans op de 4-1. De Brazilianen profiteerden, namen het momentum weer over en kwamen op een 5-7 voorsprong. Ze hielden die voorsprong even vast, maar Brouwer/Meeuwsen toonde weer veerkracht en kwamen weer terug tot 12-12. Desondanks kreeg het Braziliaanse duo op 14-15 hun vijfde wedstrijdpunt. Brouwer/Meeuwsen wisten tot twee keer toe niet gelijk te maken, waarna Bruno het alsnog afmaakte.

In de strijd om het brons treffen Brouwer/Meeuwsen de verliezer van de andere halve finale. Deze gaat aankomende nacht tussen het Italiaanse duo Paolo Nicolai/Daniele Lupo en Viacheslav Krasilnikov/Konstantin Semenov uit Rusland.