Playboy Mansion is verkocht

De Playboy Mansion is verkocht. Daren Metropoulus kocht de villa voor 100 miljoen dollar, meldt Page Six. Dat is 100 miljoen minder dan de oorspronkelijke vraagprijs.

De 90-jarige Playboybaas Hugh Hefner mag in het huis blijven wonen tot zijn dood. Daarna kan de renovatie van het pand beginnen, zo hebben beide partijen afgesproken.

In een persverklaring noemt Metropoulus (33) de Playboy Mansion internationaal gezien een iconisch pand in de wereld en een kroonjuweel van de regio. "In de afgelopen 45 jaar heeft meneer Hefner het pand doordrenkt met een rijke en befaamde geschiedenis. Het is niet alleen een beroemd pand. Het is daarnaast een meesterwerk op gebied van design. Het is gebouwd door een bekende architect voor een familie die in het begin van de twintigste eeuw een belangrijke rol heeft gespeeld in de ontwikkeling van Los Angeles."

Metropoulus kocht in 2009 al de naastgelegen villa. Hij wil beide terreinen aan elkaar koppelen. Hefner kocht het landgoed in 1971 en betaalde er destijds 1,1 miljoen dollar voor. Het pand beschikt over 29 kamers.

Playboy Mansion is verkocht
Playboy Mansion is verkocht (Foto: BuzzE)