Springruiters ook op medaillekoers

Op de dag dat Ferry Weertman en Marit Bouwmeester al goud pakten, de volleybal- en handbalvrouwen zich voor de halve finale plaatsen én dat Elis Ligtlee ook nog kansrijk is op de sprint, hebben ook de springruiters goede zaken gedaan.

In de eerste ronde van de landenwedstrijd wisten drie van de vier combinaties foutloos te blijven en dat leverde een gedeelde eerste positie op. Ook de Amerikaanse, Braziliaanse en Duitse springruiters bleven zonder foutpunten na de eerste ronde en zij zijn daardoor de eerste kanshebbers voor de olympische medailles die morgen worden verdeeld.

Voor Nederland sprongen Jeroen Dubbeldam (Zenith), Maikel van der Vleuten (Verdi), Harrie Smolders (Emerald) foutloos en plaatsen zich daardoor ook voor de slotronde van de kwalificate van het individuele toernooi. Bij Jur Vrieling weigerde zijn paard Zirocco Blue net als zondag twee keer voor een sprong en hij werd daardoor gedeklasseerd.

Morgen is de finaleronde van het landentoernooi. Die vindt plaats vanaf 15.00 uur. De beste 35 individuele springers na een gecombineerde score van de rondes van vandaag en morgen, mogen door naar de individuele finale van aankomende vrijdag.