Final Fantasy XV uitgesteld tot eind november

Square Enix heeft in een video laten weten dat Final Fantasy XV is uitgesteld. Eerst zou het lang in ontwikkeling zijnde spel wereldwijd 30 september uitkomen, maar dat is nu 29 november geworden.

De medewerkers die al jaren aan het spel werken willen het kwalitatief best mogelijke uitbrengen. Over de zogenaamde master-versie, de versie die op disc zou worden gedrukt, zijn ze niet tevreden genoeg. Nu hadden ze een day-one patch kunnen maken om alle problemen op te lossen, maar de patch is nu zo groot geworden, dat ze problemen voorzien. Daarnaast moet het voor mensen zonder internet mogelijk zijn het spel te kunnen spelen, zonder eerst uren aan een internet-connectie te hangen om de patch te downloaden. Daarom laat Hajime Tabata, director van het spel, in onderstaande video weten dat het hem zeer spijt, maar dat ze twee maanden extra nemen om aan het spel te kunnen schaven en ook op de disc te zetten.

Ook vertelt hij dat ze bezig zijn een dertig minuten durende gameplayvideo te maken die 16 augutus online wordt gezet. Mensen die naar Gamescom in Keulen gaan kunnen deze demo ook spelen. Wij van FOK! gaan ook naar Keulen, maar dan om onder andere meneer Tabata het hemd van zijn lijf te vragen. Mocht je zelf nog vragen hebben, zet ze in een reactie hieronder.

Final Fantasy XV komt nu dus 29 november uit voor PlayStation 4 en Xbox One. Tijd om mijn vakantiedagen te verzetten naar die periode.