Meer vrouwen en kinderen vragen asiel aan

Goed nieuws voor iedereen die zich zorgen maakte om de instroom van vooral jonge mannelijke vluchtelingen vorig jaar. Hun vrouwen en kinderen komen hen nu achterna!

Weet u het nog? Afgelopen jaar stond het internet, ook FOK!, er vol mee. Op het journaal keken we naar de beelden waar vooral jonge mannen uit Syrië de treinen in Duitsland uitkwamen om zich (al dan niet tijdelijk) in het Westen te vestigen. Sommigen maakten zich toch wel erge zorgen om die, om met onze Geert te spreken, testosteronbommen. Niet geheel onterecht overigens, als bijvoorbeeld de incidenten in Keulen tijdens de nieuwjaarsnacht enige indicatie mogen zijn. 

Gelukkig kunnen we vandaag goed nieuws melden voor de angstige Nederlander! Uit de laatste immigratiecijfers blijkt dat maar 40% van de immigranten afgelopen maand mannen waren. De rest waren dus vrouwen en kinderen. Dit zijn vooral 'nareizigers', die hun al eerder aangekomen man achterna komen. Minder jonge mannen, meer vrouwen om ze in toom te houden dus!

Tijdens de vluchtelingenpiek van vorig jaar, oktober, was het percentage mannen nog 55%. De gehele vluchtelingenstroom blijft afnemen. Enkele weken geleden besloot het COA nog vijftien opvanglocaties te sluiten