Rio 2016, de leukste tweets van 14 augustus

Elke dag verzamelen we hier op FOK! de leukste tweets over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een overzicht van de leukste, grappigste en opmerkelijkste berichten op Twitter zie je hieronder.

We beginnen met Belgisch succes bij de zevenkamp. Nafissatou Thiam won daar goud voor onze zuiderburen.

Oud-judoka Dennis van der Geest zat vannacht bij het zwemtoernooi. Maar of hij zag dat Amerika de 4 x 100 meter wisselslag won..

Tom Dumoulin genoot nog even van zijn laatste dag in Rio.

De marathon bij de dames ondervond wat problemen van protestacties op de weg. Waaronder deze:

Dit jaar stond voor het eerst in 112 jaar weer golf op het olympisch programma. De winnaar was Justin Rose, die ook al de eerste hole-in-one maakte eerder deze week.

Ook zonder schoen kan je blijkbaar de 3000 meter steeple chase voltooien, dat ondervond Etenesh Diro vandaag.

Succes voor Puerto Rico en Japan in het tennis. Bij het enkelspel voor de vrouwen wist Monica Puig goud te winnen en bij de mannen won Kei Nishikori brons. 

Gisteren was eigenlijk al bekend dat Dorian van Rijsselberghe goud had behaald in de RS:X-klasse bij het zeilen, maar hij moest nog wel de medail race uitvaren. Dit gebeurde in stijl, met onze koning, koningin en prinsesjes in de buurt.

Groot-Brittannië won nog nooit goud bij het turnen. Tot vanavond, waar Max Whitlock in twee uur op voltigepaard en vloer goud wist te winnen.

Na het succes van Elis Ligtlee op de wielerbaan begint morgen het toernooi voor Kirsten Wildt.

We eindigen met het medailleklassement op dit moment. Amerika gaat ruim aan de leiding, gevolgd door Groot-Brittannië en China.