Medaille ver weg voor Postma in Finn-klasse

Zeiler Pieter-Jan Postma heeft geen goede zaken gedaan vandaag in de Finn-klasse in de strijd om de medailles. De Nederlander kende in de negende race geen sterke start en zakte ook later in de race ver terug. Hij eindigde slechts als negentiende, zijn slechtste resultaat tot nu toe en dus een schrapresultaat. Ook in de tiende race stelde hij flink teleur met een zestiende plek, waardoor hij zelfs een plek zakte in het klassement.

Postma - die gisteren nog zijn eerste zege boekte - heeft tot nu toe afwisselende successen geboekt, en was tot vandaag nog een serieuze kanshebber voor een medaille: het verschil naar de derde plek bedroeg slechts dertien punten. Maar om kanshebber te blijven moest hij voor een zo gunstig mogelijke uitgangspositie voor de medalrace zorgen. Met de negentiende en zestiende plek was daar allerminst sprake van. 

Er was ook een klein gelukje voor de Nederlander: hij was niet de enige zeiler in de race om brons die in de problemen is geraakt vandaag. Het gat naar de derde plek van Ivan Kljakovic Gaspic is slechts met twee punten toegenomen en ook het gat naar plek vier en vijf is slechts licht toegenomen. Achter hem kwam de concurrentie wel rap dichterbij: de Braziliaan Jorge Zarif nam de zesde plek over en de Australiër Josh Junior heeft het gat na twee sterke races verkleind tot nul punten.

De medalrace begint dinsdag om 18:05. Brons is ver weg, maar zeker niet onmogelijk.