Rio Vandaag - maandag 15 augustus

Het is vandaag dag tien van de Olympische Spelen in Rio, een dag nadat zeiler Dorian van Rijsselberghe wederom olympisch kampioen werd. En vandaag is er opnieuw kans op goud bij het zeilen.

Nederlanders in actie

Fabian Floriant komt vandaag in actie bij de kwalificatie van het hinkstapspringen. Floriant verbeterde dit jaar het Nederlands record (16,92 meter) Hij is de tweede Nederlandse hinkstapspringer op de Spelen. Wim Peters ging hem voor in 1924, 1928 en 1932. Ook staan de series van de 200 meter voor vrouwen op het programma, de favoriete afstand van Dafne Schippers. Naast Schippers komen ook Jamile Samuel en Tessa van Schagen namens ons land in actie.

Sharon van Rouwenaal komt in actie op de 10 kilometer openwaterzwemmen. Van Rouwendaal won zilver op het WK vorig jaar. Eerder deze Spelen kwam Van Rouwendaal in actie op de 400 meter vrije slag maar daar werd ze al in de series uitgeschakeld.

Van Rouwendaal in actie op het afgelopen EK in Hoorn (Foto: Pro Shots/Insidefoto)

Bij het zeilen is Marrit Bouwmeester al zeker van een plak in de Laser-Radial-klasse en vandaag wordt de medalrace gevaren. Als Bouwmeester in de medalrace minimaal als vierde finisht, pakt ze de olympische titel. Ook de medalrace bij de laser-klasse voor mannen wordt gevaren. Rutger van Schaardenburg bezet de tiende plaats. Annemiek Bekkering en Annette Duetz staan zevende in de 49erFX-klasse en varen vandaag hun 7e,8e en 9e race. In de 470-klasse bezetten Afrodite Zegers-Kyranakou en Anneloes van Veen plek negen en zij varen vandaag twee races.

Bij het baanwielrennen morgen het onderdeel omnium. Tim Veldt doet namens ons land mee bij de mannen, bij de vrouwen Kirsten Wild. Een ding is zeker; Er zal een Nederlands mannen beachduo in de halve finale staan, maar wie wordt vandaag bekend. In een Nederlands onderonsje spelen Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst tegen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

Vanavond is bij het turnen de finale balk voor vrouwen met voor ons land Sanne Wevers in actie. Vorig jaar zorgde ze bij het WK voor een grote verrassing door zilver op balk te winnen. De Nederlandse hockeyvrouwen spelen in de kwartfinale tegen Argentinië.

 Medaille evenementen

Tijd Sport Onderdeel
14.30 uur Openwaterzwemmen 10 kilometer vrouwen*
15.00 uur Paardensport Finale van dressuur; Individuele kur
15.40 uur Atletiek Finale kogelslingeren vrouwen
16.15 uur Atletiek Finale 3.000m steeple chase vrouwen
18.05 uur Zeilen Medalrace Laser Radial vrouwen*
19.00 uur Turnen Finale ringen mannen
19.05 uur Zeilen Medalrace Laser Radial vrouwen*
19.54 uur Turnen Finale sprong mannen
20.46 uur Turnen Finale balk vrouwen*
22.00 uur Worstelen Grieks Romeins 85 kg
22.00 uur Worstelen Grieks Romeins 130 kg
00.00 uur Gewichtheffen Groep A 105 kg mannen
01.35 uur Atletiek Finale polsstokhoogspringen mannen
03.25 uur Atletiek Finale 800 meter mannen
03.45 uur Atletiek Finale 400 meter vrouwen

* (Mogelijk) met Nederlander(s)