Belachelijk Braziliaans publiek viert turnzilver- en brons

Het Braziliaanse publiek heeft zich bij het turnen op de Olympische Spelen van haar allerslechtste kant laten zien. In de finale op vloer voor mannen werden de niet-Brazilianen hard uitgejoeld en elk foutje werd met een daverend gejuich ontvangen. 

Meerkampkampioen Kohei Uchimura kon niet overtuigen en werd vijfde, waarna het de beurt was aan de Braziliaan Diego Hypolito, de eerste Braziliaan ooit die (in 2005) een WK-medaille won. Hij kende een fantastische oefening, wat gewaardeerd werd met 15,533 punten. Gelijk daarna kwam de Brit Max Whitlock en hij scoorde één tiende punt hoger.

De tweede Brazilian, Arthur Mariano, liet een sterke oefening zien en kreeg 15,433 punten, goed voor de derde plek in de tussenstand. De Amerikaan Jacob Dalton werd na hem flink uitgejoeld, waarna het de beurt was aan de absolute topfavoriet. Kenzo Shirai uit Japan liet zijn fenomenale series met veelvoudige salto's en schroeven zien, maar bij twee landingen ging het niet goed. De Brazilianen ontvingen dat met veel gejuich, want Shirai viel zo buiten het podium: vierde.

Tot slot was het de beurt aan de Amerikaan Sam Mikulak en wat onmogelijk leek gebeurde toch nog: het Braziliaanse publiek begon zich nóg slechter te gedragen. Elk voetje buiten de mat werd met oorverdovend gejuich ontvangen en de Amerikaan, volledig uit zijn concentratie gebracht, werd kansloos achtste en laatste. Goud was voor Whitlock, voor Hypolito en een zielsgelukkige Mariano.