Ibrahimovic trefzeker bij succesvolle competitiestart Manchester United

Manchester United heeft drie punten overgehouden aan het bezoek aan Bournemouth. Zlatan Ibrahimovic en Wayne Rooney waren beiden trefzeker. Het werd 1-3. 

Bij Manchester United was recordaankoop Paul Pogba er nog niet bij wegens een schorsing, dus zijn rentree liet nog even op zich wachten. Wel stond Daley Blind in de basis; hij vormde met Eric Bailly het hart van de defensie. De ploeg van José Mourinho begon redelijk aan de wedstrijd al werd Bournemouth een paar keer gevaarlijk via de counter. Spits Zlatan Ibrahimovic kon daarnaast niet heel gevaarlijk worden voor United, omdat hij zich te veel liet zakken om in balbezit te komen.

Uiteindelijk kwam United voor rust toch op voorsprong, maar daar kwam wat geluk bij kijken. Een lange bal van achteruit werd eerst onderschept, maar vervolgens simpel weggegeven aan Juan Mata. Nadat de Spanjaard op Artur Boruc schoot, kreeg hij de bal terug en kon hij in een leeg doel de 0-1 binnen schieten.

Bournemouth meldde zich vervolgens een paar keer voor het doel van David de Gea, maar het ontbrak aan scherpte in de afronding. Zodoende kon Wayne Rooney na rust de 0-2 binnen koppen, toen hij goed positie koos bij een voorzet van Anthony Martial.

Vervolgens was het de beurt aan Zlatan Ibrahimovic, die de bal op 25 meter van het doel kreeg en vervolgens loepzuiver uithaalde in de verre hoek buiten het bereik van Boruc. Hiermee was de wedstrijd wel beslist, al deed Alan Smith nog iets terug namens de thuisploeg, door een prima assist van Lewis Grabban in de kruising schoot. Mourinho en United pakten zo drie punten op de openingsdag van het seizoen.