Kromowidjojo aangeslagen na verlies op 50 meter

Ranomi Kromowidjojo is er gisteren niet in geslaagd om op de 50 meter vrije slag een medaille in de wacht te slepen. De zwemster eindigde tijdens de Olympische Spelen uiteindelijk op een teleurstellende zesde plaats.

Kromowidjojo gaat nu eerst op vakantie, zodat ze alles op een rijtje kan zetten. "Dat heb ik vier jaar geleden na Londen ook gedaan en toen kwam het gevoel heel snel weer terug. Als dat nu weer komt, ga ik door. En als het niet komt, is het over", liet een aangeslagen Kromowidjojo na haar race weten.

Vier jaar geleden nam Kromo twee gouden en een zilveren plak mee naar huis, maar nu blijft de teller dus op nul staan. Na Londen volgden een aantal turbulente jaren, maar op de Spelen in Rio de Janeiro stond ze er weer.

In de komende periode zullen Kromowidjojo en haar coach Patrick Pearson gaan kijken hoe het nu verder gaat. "Ik moet zelf gaan evalueren en Ranomi moet kijken wat ze wil. Het is de vraag of ze er nog wel zin in heeft, nu ze haar titels heeft verloren. Maar aan de andere kant is het gat met de zwemsters voor haar heel klein, het zit heel dicht bij elkaar", aldus Pearson.

Kromowidjojo aangeslagen na verlies op 50 meter vrij (Pro Shots/Henk Jan Dijks)
Kromowidjojo aangeslagen na verlies op 50 meter vrij (Pro Shots/Henk Jan Dijks)