New Yorkse Imam geŽxecuteerd

In het New Yorkse Ozone Park zijn een imam en een vriend doodgeschoten. Op camerabeelden is te zien dat een man in een donker poloshirt en korte broek de twee vanachter in executiestijl in het hoofd schiet waarna de dader vlucht. De twee wandelden altijd samen vanuit de moskee naar huis volgens de dochter van de imam.

De politie zegt dat er nog geen aanwijzingen zijn voor een religieus motief. Een bezoeker van de moskee denkt daar anders over. Die zegt de sfeer rond de moskee veel grimmiger is geworden. Moskeegangers zijn steeds vaker slachtoffer van scheldpartijen. Leden van de moskee die in traditionele kleding gaan heeft hij aangeraden goed uit te kijken. Volgens hem was de imam een ‘geweldig persoon’.

Een woordvoerder van de Raad voor Amerikaans-Islamitische Relaties zegt op een bijeenkomst dat dit uiteindelijk toch een haatmisdaad tegen de vredelievende islam zal blijken te zijn. Tijdens de bijeenkomst schreeuwden honderden moslims om gerechtigheid.

Update 15.04 uur
De politie zegt dat de gevluchte dader een kleine volwassen hispanische man is. Dochter Naima Akonjee verklaarde dat de imam met niemand problemen had. Ze omschrijft haar vader als een zorgzame man.