Neymar belangrijk in zege Brazilië op Colombia

Voor de derde keer op rij heeft het Brazliaans voetbalteam zich geplaatst voor de halve finale van de Olympische Spelen. Neymar had een belangrijk aandeel in de zege van Brazilië met onder andere een rake vrije trap.

In de twaalfde minuut schoot Neymar raak van grote afstand raak. De 24-jarige sterspeler speelde op een andere manier ook nog een rol. Vijf minuten voor rust was hij de aanstichter van een opstootje was met een harde overtreding op Andrés Roa. Hij haalde de woede van de Colombianen op zijn hals.

Het bleef lang spannend in São Paulo. Pas in de 83e minuut viel de bealissing na een treffer van Luan.Enkele dagen na de 4-0 zege op Denemarken boekte Brazilië daarmee de tweede overwinning, dit toernooi. In de halve finale wacht een ontmoeting met Honduras, dat met 1-0 te sterk was voor Zuid-Korea.

De andere halve finale gaat tussen DUitsland en Nigeria. De Duitsers gingen ruim langs Portugal met 4-0 dankzij doelpunten van Serge Gnabry, Matthias Ginter, Davie Selke en Philipp Max. Nigeria versloeg Denemarken met 2-0. Chelsea-middenvelder John Obi Mikel en Aminu Umar zorgden voor de doelpunten.