Acteur Criminal Minds ontslagen (mogelijke spoiler)

Thomas Gibson is niet meer welkom op de set van de langlopende tv-serie Criminal Minds. Zijn schorsing van twee weken is omgezet in een ontslag. Dat melden studio's CBS en ABC vrijdag in een gezamenlijke verklaring.

Eerder op de dag lieten de makers van de populaire serie al doorschemeren te overwegen Gibsons personage Aaron Hotchner uit de reeks te schrappen, nadat hij enkele weken terug een van de schrijvers een trap had verkocht. Inmiddels is de knoop doorgehakt en is het contract van de acteur ontbonden. "Details over hoe we het personage uit het verhaal schrijven, komen later", aldus de verklaring.

De 54-jarige acteur kreeg twee weken geleden op de set ruzie met een van de schrijvers, waarbij hij hem tegen de benen schopte. Dat leverde hem direct een schorsing op. Een aantal jaar geleden was Gibson ook al betrokken bij een geweldincident op de set. Destijds werd hij gedwongen in agressieregulatietherapie te gaan nadat hij een assistent-regisseur had geslagen.

Geweldige fans

Gibson is al sinds het begin van de serie in 2005 een van de vaste gezichten in Criminal Minds als Aaron Hotchner. Seizoen 12 van de reeks begint eind september op de Amerikaanse zender CBS.

In een reactie aan TMZ laat de ontslagen acteur weten: "Ik hou van Criminal Minds en heb de afgelopen twaalf jaar mijn ziel en zaligheid in de serie gestoken. Ik hoopte er tot het einde bij te mogen zijn, maar dat blijkt mij niet gegund. Ik wil de schrijvers, producers, acteurs, fantastische crew en bovenal de meest geweldige fans ter wereld bedanken voor alles."

Gibson niet meer welkom bij Criminal Minds
Gibson niet meer welkom bij Criminal Minds (Foto: BuzzE)