Poetin 'zuivert' top

Vladimir Poetin heeft zijn stafchef, Sergej Ivanov, de laan uit gestuurd. Dat is opmerkelijk omdat de stafchef en Vladimir elkaar al kennen sinds hun werkzaamheden voor de KGB. Zo was Sergej Poetin’s plaatsvervanger toen deze hoofd van de KGB werd. Waarom de ‘vriendschap’ bekoeld is, is onbekend.

Wel is zichtbaar dat in de Russische militaire en bestuurlijke top een ontslaggolf gaande is en er mensen voor in de plaats komen waar Poetin kennelijk meer vertrouwen in heeft.

Een andere president die op dit moment regelmatig het nieuws haalt met grootscheepse ‘zuiveringen’ is de Turkse Recep Tayyip Erdogan die onlangs de banden met Poetin weer aanhaalde na een periode van onmin.

Update 15,15 uur
De nieuwe man op deze post is de 44-jarige Anton Vajno. Anton werkte voor deze promotie op de Russische ambassade in Japan. Anton is nu de verbindingsman tussen Poetin en parlement. Tevens analyseert hij binnenlandse en buitenlandse vraagstukken.

Update 15.32 uur
De 63-jarige Ivanov zegt dit op eigen verzoek te doen. Tevens legt hij ook zijn functie binnen de Russische veiligheidsraad neer en gaat zich voortaan bezighouden met natuur- en vervoerskwesties.