Evers moet aan de bak in Rio

Het bijwonen van de Olympische Spelen is voor Edwin Evers niet zomaar een snoepreisje. De Radio 538-dj moet flink aan de bak, zegt hij vrijdag in Metro.

"Radiomaken is hier in Rio de Janeiro tien keer zo vermoeiend als in Nederland", aldus Evers. Dat komt volgens hem vooral door de constante rumoer om hem heen. "We hebben twee à drie gasten per uur, er staat een band te soundchecken en ik moet gewoon mijn kop erbij houden. Van sommige sporten weet ik simpelweg niet genoeg af om even uit de losse pols een interview te doen", geeft hij eerlijk toe. "Er komt in die drie uur ontzettend veel op mij af."

Wellicht gaan ook de jaren tellen voor de inmiddels 45-jarige Evers. Hij gaat dan ook niet meer als een jonge hond elke avond op stap. "We hebben nu minder de behoefte om elke avond in het Holland Heineken House te hangen", zegt de dj. "In Sydney was ik 29 jaar, toen lag ik geen enkele avond vóór zes uur op bed. Nu zijn we drie keer uit eten geweest en dat is het wel. Tja, we worden gewoon ouder, haha."

Het zijn al de negende Spelen voor Evers en zijn team. Sinds Sydney in 2000 is hij er elke keer bij.

Evers moet aan de bak in Rio
Evers moet aan de bak in Rio (Foto: BuzzE)