Sword Art Online speelt met emoties

Bandai Namco heeft een nieuw personage aangekondigd in de game Sword Art Online: Hollow Realization. Ook heeft de uitgever meer informatie gegeven over het Emotion Void-systeem.

Speler van eerdere Sword Art Online-games kennen het aangekondigde personage al, want Argo helpt Kirito en zijn team wederom met haar raad en daad. Interessanter nieuws zijn dan ook de details over het 'Emotion Void System'. Het is een communicatiemiddel tussen ingame personages. Elk personage heeft zijn of haar eigen persoonlijkheid die je ziet in het status-menu. Deze eigenschappen beïnvloeden de vaardigheden in gevechten. Hoe beter je inspeelt op de eigenschappen van elk teamlid, hoe efficiënter ze worden in gevechten. Premiere, de geheimzinnige nieuwe hoofdrolspeelster van wie we nog weinig weten, lijkt geen emoties te hebben. Deze zullen langzaam duidelijk worden tijdens dialogen en gevechten met monsters.

Bandai heeft ook enkele nieuwe tegenstanders laten zien. Abyss the Imperial Taurus en Grand Admiral Taurus, twe egigantische stieren kunnen samenwerken om een vrij lastige bossfight te worden. Summon the Fate Dominator is een andere tegenstander, die vecht met onvoorspelbare aanvallen.

Sword Art Online: Hollow Realization komt deze herfst uit voro PlayStation Vita en PlayStation 4.

Sword Art Online: Hollow Realization - Argo (Foto: Bandai Namco)

Sword Art Online: Hollow Realization - Asuna Emotion Void (Foto: Bandai Namco)

Sword Art Online: Hollow Realization - Asuna Emotion Void (Foto: Bandai Namco)

Sword Art Online: Hollow Realization - Asuna Emotion Void (Foto: Bandai Namco)

Sword Art Online: Hollow Realization - Taurus (Foto: Bandai Namco)

Sword Art Online: Hollow Realization - Summon The Fate Dominator (Foto: Bandai Namco)