Dit vergeten Nederlanders in de taxi

Een reis kan op momenten de nodige paniek en stress met zich meenemen. In de praktijk uit dit zich vaak in vergeetachtigheid op het laatste moment. Iedereen zal de situatie wel herkennen wanneer je net in het vliegtuig zit en je dan pas beseft dat je iets bent vergeten.

Taxichauffeurs vinden dus vaak dingen in de taxi die mensen vergeten zijn mee te nemen. Om dit in kaart te brengen, deed Taxi2Airport onderzoek naar vergeten spullen in taxi’s voor het begin van de reis. In totaal werden 1858 willekeurige taxiritten in 2016 onderzocht, waarbij het reisgezelschap bestond uit Nederlandse passagiers. Het onderzoek bracht een aantal opmerkelijke feiten naar boven.

Bij 21% (390 ritten) van de taxiritten bleef er iets achter in de taxi. 89% van de reizigers had dit snel door en kon tijdig contact opnemen met de chauffeur. 92% van de spullen uit overige ritten werd later alsnog herenigd met de eigenaar.

Van de 390 taxiritten kon een top 5 gemaakt worden van meest vergeten spullen. De mobiele telefoon wordt het meest vergeten (22%). Ook contant geld wordt opvallend vaak vergeten (16%). Verder staan de portemonnee (ruim 13%), paraplu’s (ruim 12%) en sleutels (9%) in de top 5.

Er worden echter nog opmerkelijkere dingen vergeten. In het voorjaar van 2016 werd een trouwring vergeten die bestemd was voor een huwelijksaanzoek in het buitenland, zo bleek later.  Verder werd in december van het vorige jaar een tas met 1500 euro aan contant geld aangetroffen onder de achterbank. Zowel de mogelijke bruidegom als de eigenaar van het geld hadden geluk. Zij kregen hun eigendommen terug doordat eenvoudig te achterhalen was dat zij de rit hadden gemaakt.

Hier vind je meer informatie over dit onderzoek.

Vergeten spullen uit de taxi
Vergeten spullen uit de taxi