Ontuchtverdachte Danny D. voor de rechter

De 42-jarige Danny D. moet zich donderdag voor de rechtbank in Dordrecht verantwoorden voor het plegen van ontucht en het weglokken van de destijds dertienjarige Lisa Tuk. Het meisje verdween vorig jaar zomer van een bungalowpark in het Gelderse Nieuw-Milligen, waar ze met familieleden verbleef.

Ze had via internet contact gehad met D., die zich voor had gedaan als veertienjarige jongen. Hij had haar naar zijn huis in Koudekerk aan den Rijn gelokt. Na een aantal dagen vermissing, werd ze daar in een bus aangetroffen.

De familie van het meisje bedankte in een emotionele open brief iedereen die mee had gezocht naar Lisa. "Wat hebben wij een kracht geput uit alle berichten, tips en acties. Zoveel mensen in Nederland die zich soms ook dag en nacht in hebben gezet om onze Lisa te vinden", staat in de brief van haar ouders en stiefouders.

D. was in 2011 al veroordeeld voor het bezit en maken van kinderporno. Die maakte hij door een meisje van ongeveer dertien jaar opdracht te geven zich voor de webcam uit te kleden en aan zichzelf te zitten. Destijds werd hij ook verdacht van grooming van een ander meisje (twaalf jaar), maar daar werd hij niet voor veroordeeld.