Hockeydames komen goed weg in doodsaaie wedstrijd

De Nederlandse hockeydames hebben na meerdere oppermachtige zeges een moeizame wedstrijd gekend tegen China. Oranje was voortdurend in de aanval, maar ondanks de vele kansen kwam geen enkele bal in het doel terecht. Desondanks wist Nederland in de eindfase alsnog een doelpunt te scoren, waarmee er alsnog een fijne overwinning behaald werd.

Nederland heeft in de poulefase al meerdere flinke overwinningen geboekt, wat bij de Chinesen zeker niet onopgemerkt is gebleven: er werd namelijk puur op de verdediging gespeeld, geen moment werd er ook maar gedacht aan de aanval. De wedstrijd speelde zich dan ook voortdurend af in de Chineze cirkel. Lange tijd leek het er op dat Nederland genoegen moest gaan nemen met een 0-0. Echter, in de laatste minuut maakte de Chineze keepster een catastrofale fout, waardoor Kitty van Male met een tip-in de 1-0 voor Nederland maakte.

De Nederlandse keepster Joyce Sombroek heeft in ieder geval weinig te doen gehad: in de complete wedstrijd is er geen enkele doelpoging op het Nederlandse doel geweest.