'Oversight behoedde Botlek voor terreuraanval'

Oversight is tegen zijn taakstraf in hoger beroep gegaan. Hij werd veroordeeld tot 120 uur werkstraf voor het hacken van de website van de gemeente Hellevoetsluis en het bedrijf Honeywell. De website van de gemeente had hij onder andere doorgelinkt naar pornosites.

In het geval van Honeywell stuitte hij op geheime informatie over grote chemische bedrijven in het Botlekgebied en de Europoort. Volgens hem kwam hij tijdens het surfen bij toeval terecht op de NAS van een medewerker van het bedrijf Honeywell, die al zijn werkzaamheden per ongeluk openbaar deelde met internet. Volgens Oversight bevatten die gegevens onder andere 'voor terreur gevoelige inlog-gegevens.' "Er hadden heel erge dingen kunnen gebeuren als deze gegevens in handen van terroristen waren gevallen. De natte droom voor iedere jihadist zeg maar,” aldus de FOK!ker.

Oversight: "Het is onbestaanbaar dat ik word veroordeeld voor het feit dat ik via een zoekmachine een website heb gevonden. Ik begrijp best dat het niet de intentie van de eigenaar van de website was om de informatie voor iedereen zichtbaar te maken, maar het kan niet zo zijn dat ik de bedoeling van de eigenaar moet gaan interpreteren."

Oversight werd bekend door zijn actie in 2007, toen het hem lukte om met een 'joker-paspoort' naar Londen en weer terug te reizen. Bij terugkomst werd zijn id-kaart in beslag genomen. 

Oversight gaat in hoger beroep
Oversight gaat in hoger beroep