'Oekra´ense' aanslag op de Krim mislukt

De FSB (Russische CIA) zegt aanslagen op belangrijke infrastructuur op de Krim te hebben voorkomen met het oppakken van Oekraïense Special Forces. Deze speciale eenheden voorzien van zware munitie, mijnen, granaten en speciale wapens, werden gepakt tijdens het overschrijden van de grens tussen Oekraïne en de Krim. De opgepakte mensen zouden hebben bekend aanslagen te willen plegen op belangrijke infrastructuur op de Krim.

Volgens NOS journalist David Jan Godfroid is dit de eerste keer dat Oekraïne op deze wijze iets probeert op de Krim. De NOS journalist zegt zo zijn twijfels te hebben. Het grensgebied is erg onrustig. Een week eerder zouden er mensen zijn opgepakt die een aanslag op het Oekraïense spoor in dat gebied wilden plegen.

Vladimir Poetin heeft minder twijfels over het incident. Hij benoemde de actie als stom en crimineel. Tevens zei hij dat Oekraïne terreur verkiest boven vrede. Vervolgens riep hij Brussel en de Verenigde Staten op om Oekraïne aan te spreken op deze onacceptabele actie. Poetin ziet geen heil in besprekingen met Kiev over dit incident, wel verhoogde Rusland de veiligheidsmaatregelen.