Van der Vaart voor twee jaar naar FC Midtjylland

Rafael van der Vaart komt de komende twee jaar uit voor FC Midtjylland, de Deense kampioen van 2015. Van der Vaart komt over van Real Betis waar hij een slecht seizoen heeft gedraaid. De Spaanse ploeg ontvangt naar verluidt een bedrag van twee miljoen euro voor de 33-jarige aanvallende middenvelder.

Volgens de Deense krant BT gaat de oud-speler van onder andere Ajax en Hamburger SV een bedrag van ruim 805.000 euro per jaar verdienen. Hiermee is hij de bestverdiende voetballer van Denemarken. De helft van het bedrag gaat worden betaald door Deense sponsoren. Van der Vaart gaat waarschijnlijk volgende week donderdag zijn debuut maken, als Midtjylland in de Europa League een playoffwedstrijd speelt tegen het Turkse Osmanlispor.

"Ik ben erg blij. Het was een lange week", zei Van der Vaart bij de presentatie. "Maar ik denk dat dit een mooie dag is voor mij en de club en ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Het was niet makkelijk. Ik ben erg blij dat ik hier ga spelen en wil de club en het team graag helpen. Het is in mijn ogen een uitstekende ploeg. Ik hoop op een mooi seizoen, wil weer gaan trainen en bewijzen dat ik nog altijd een uitstekende speler ben. Bedankt." 

Eén van de redenen dat Van der Vaart voor een avontuur in Denemarken kiest is zijn vriendin Estevana Polman. Zij handbalt bij Team Esbjerg, ruim honderd kilometer van Herning, waar FC Midtjylland is gevestigd.