Stam wint met Reading in EFL Cup; tweeklapper Van Veen

Nederlands succes in de eerste ronde van de EFL Cup, voorheen de League Cup. Het Reading van Jaap Stam won met 2-0 van vierdeklasser Plymouth Argyle.

Binnen het halfuur zorgden twee Nederlanders voor de einduitslag. Joey van den Berg, overgekomen van SC Heerenveen, maakte na zestien minuten op aangeven van Jon Swift de 1-0. Na een klein halfuur verdubbelde Roy Beerens, afgelopen seizoen nog onder contract bij Hertha BSC, de score: 2-0.

Kevin van Veen, voorheen actief bij SC Cambuur en FC Oss, scoorde zelfs tweemaal in de eerste ronde van de EFL Cup. Met zijn werkgever Scunthorpe United (League 1) nam de spits het op tegen Notts County (League 2). In verlenging scoorde de Nederlander tweemaal en zorgde zo eigenhandig voor de 2-0 zege.

Elders in Engeland prijkten de namen van Nederlanders Enzio Boldewijn en Elvis Manu op het scorenbord. Boldewijn zorgde namens vierdeklasser Crawley Town voor de 1-1 op bezoek bij Championship-club Wolverhampton Wanderers, maar uiteindelijk werd met 2-1 verloren. Manu was trefzeker namens Championship-club Brighton & Hove Albion in de 4-0 zege op vierdeklasser Colchester United.