Hockeymannen boeken ruime 7-0 overwinning op Canada

De hockeymannen lijken eindelijk goed in het toernooi gekomen te zijn. In de derde poulewedstrijd tegen Canada wist Oranje maarliefst zeven keer tot scoren te komen. Toch duurde het even tot Nederland de bovenhand kreeg. Canada wist aan het begin van de wedstrijd zelfs enkele gevaarlijke kansen te creëren, maar keek na afloop alsnog tegen een 7-0 (1-0, 2-0, 1-0, 3-0) verlies aan.

Nederland kwam maar moeizaam op gang. Na meerdere slordige balverlizen kreeg Canada zelfs de eerste strafcorner al toegekend. Keeper Jacob Stockmann wist deze strafcorner en de rebound die volgde sterk uit het doel te houden en voorkwam hiermee dat Canada op voorsprong kon komen. Na acht minuten spelen kreeg Nederland de eerste strafcorner, waaruit Severiano van Ass de 0-0 doorbrak. Het tweede doelpunt liet nog even op zich wachten, maar Nederland begon wel meer en meer de overhand te krijgen.

Vanaf het tweede kwart ging het Nederland meer voor de wind. Uit nogmaals een strafcorner en een fraai doelpunt van Jeroen Hertzberger kwam Nederland tot een 3-0. Na de rust liet een volgend doelpunt even op zich wachten, maar het was al meer dan duidelijk dat Nederland dit niet meer weg ging geven. In het laatste kwart was de verdediging van Canada definitief doorbroken en wist Nederland er zelfs nog een 7-0 uit te slepen.