Stamsnijder en Timmer verlengen bij Giant-Alpecin

Tom Stamsnijder en Albert Timmer zullen ook de komende twee seizoenen deeluitmaken van het team van Giant-Alpecin, zo maakte de ploeg dinsdag bekend. Timmer staat al sinds 2007 onder contract bij deze ploeg, toen het nog door het leven ging als Skil-Shimano. Stamsnijder is sinds 2012 in dienst bij Giant-Alpecin, dat vanaf volgend jaar als Sunweb-Giant door het leven zal gaan. 

Ploegleider Rudi Kemna is zeer blij over de contractverlenging van beide Nederlanders. "Zowel Tom als Albert behoort tot de kern van onze ploeg, ze passen perfect in onze cultuur alsmede onze structuur. Ze zijn sterk, kunnen een zwaar programma aan en zijn zeer waardevol. We zien er naar uit om nog twee jaar met deze mannen te kunnen werken."

"Na deze jaargang heb ik er precies een decennium opzitten bij Giant-Alpecin, en het is een natuurlijke beslissing om mijn contract te verlengen", aldus de 31-jarige Timmer. "Ik ben tevreden met mijn rol binnen de formatie en de kans om mijn carrière hier te kunnen blijven vervolgen." Zijn leeftijdsgenoot Stamsnijder noemde het een goede keus om bij Giant-Alpecin aan te blijven. "Ik geniet van mijn rol als knecht van de leiders en gids van de jonge talenten, de waardering die daaruit voortvloeit is erg fijn."