Ruime winsten op hockeytoernooi vrouwen

Op het hockeytoernooi zijn gisteren grote verschillen gevallen op het vrouwentoernooi. Nadat de Verenigde Staten de nummer drie van de wereld - Australië - verrassend met 2-1 versloeg en Duitsland eveneens verrassend met 2-1 te sterk was voor Nieuw-Zeeland, sloeg Nederland toe tegen Zuid-Korea met een ruime 4-0 overwinning. Later op de avond was Groot-Brittannië met 3-0 veel te sterk voor India en was Japan kansloos tegen Argentinië (4-0).

Bij de mannen waren er minder verrassingen. Duitsland versloeg India met 2-1 en Argentinië was met 3-1 te sterk voor Canada. Met deze twee wedstrijden is de stand van zaken in poule B duidelijker zichtbaar geworden. Duitsland is nog altijd ongeslagen en staat bovenaan, gevolgd door Nederland en Argentinië met elk vier punten. India gaat met de vierde en laatste kwartfinale-plek aan de haal met drie punten.

Bij de vrouwen gaat Nederland nog altijd makkelijk aan de leiding in poule A met negen punten, gevolgd door China, Duitsland en Nieuw-Zeeland. In poule B zijn er grotere verrassingen: Australië heeft nog altijd geen punten en moet zich zorgen gaan maken om plaatsing in de kwartfinales. Ook Argentinië doet het door de nederlaag tegen het verrassend sterke Verenigde Staten minder dan verwacht met een derde plek, achter de VS en het eveneens verrassende Groot-Brittannië.