Brouwer/Meeuwsen boeken zwaar bevochten beachvolleybalwinst

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben hun lastigste poulewedstrijd tot nu toe positief afgesloten: het Duitse duo Markus Bockermann/Lars Fluggen werd verslagen met 2-1 (21-19, 17-21,16-15). Met de winst neemt Nederland de leiding in de poule over en is een plek in de knock-out fase zo goed als zeker.

In de eerste set was geen van beide ploegen duidelijk de betere, tot aan de 19-19 bleek dit ook uit de score. Mede dankzij een sterke redding van Brouwer wist het Nederlandse duo de stand tot 21-19 te brengen en zo de eerste set binnen te halen. In de tweede set begon Duitsland sterker. Van het begin af aan stonden de Duitsers op een voorsprong en Brouwer en Meeuwsen slaagden er niet in om hun puntentaantal te evenaren.

Ook in de derde set begon Duitsland sterk, maar Brouwer en Meeuwsen wisten zich sterk te herpakken. De Duitsers gaven echter ook niks weg, waardoor de punten om-en-om verdeeld werden. In het voordeel van de Duitsers, die telkens één punt voorsprong pakten. Duitsland kreeg dan ook de eerste matchpoint, maar Nederland scoorde vervolgens twee keer op rij en wist zo de tweede matchpoint van de wedstrijd te pakken, waar vervolgens ook de overwinning uit volgde.