Hockeydames verpletteren Zuid-Korea

De hockeydames hebben ook hun tweede wedstrijd op het olympisch hockeytoernooi met verpletterende cijfers gewonnen. Nederland was al geweldig op dreef op het hockeytoernooi nadat het zwakke Spanje met 5-0 werd verslagen. Zuid-Korea is een beduidend sterkere ploeg, maar maakte geen schijn van kans tegen Oranje, en zag de bal tot vier keer toe in het doel verdwijnen: 4-0 (1-0, 1-0, 1-0, 1-0).

Al meteen aan het begin van de wedstrijd ging Nederland op zoek naar het doel van de Koreanen, die met hand en tand verdedigden tegen de overmacht. Het duurde echter niet lang tot Elly Jonker haar kans schoon zag en vanaf de rand van de cirkel de bal richting het doel schoot: 1-0. Ook na het doelpunt bleef Nederland het overwicht houden, maar de Koreanen bleven sterk verdedigen. Pas enkele seconden voor rust kwam er een gat in de verdediging, en scoorde Jonker haar tweede doelpunt van de avond.

De tweede helft verliep net zoals de eerste helft, maar Korea ging feller spelen. Dit werd echter afgestraft met een strafcorner voor Nederland, die dankzij een tip-in van opnieuw Jonker de stand tot 3-0 bracht. Carlien van den Heuvel kreeg even later ook alle ruimte voor het Koreaanse doel en bracht de stand zelfs tot 4-0.

Woensdag om 23.00u speelt Nederland tegen China, een lastigere tegenstander van de poule.

Hockeydames verpletteren Zuid-Korea (Pro Shots / Action Images)