Hoeness wil weer voorzitter Bayern München worden

Uli Hoeness heeft zich officieel kandidaat gesteld om president van Bayern München te worden. In november 2016 wordt er gestemd. Op dit moment is Hoeness de enige kandidaat. De 64-jarige Hoeness was tussen 2009 en 2014 al voorzitter, maar trad af nadat hij was veroordeeld voor belastingontduiking.  

Hoeness maakte al ruim dertig jaar deel uit van het bestuur van Bayern. Hij werd in 2014 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. In februari van dit jaar kwam hij officieel vrij. Hij heeft uiteindelijk de helft van zijn straf uit moeten zitten.  Na zes maanden gevangenschap werd zijn straf al versoepeld. Hoeness mocht overdag de gevangenis verlaten en nam bij Bayern zijn oude bureau weer in. Hij ging aan de slag bij de jeugdafdeling van de Duitse recordkampioen. Om acht uur 's ochtends liet de club hem aan de gevangenispoort door een chauffeur ophalen, die bracht hem tegen zes uur 's avonds terug. Nu lijkt hij weer terug te keren op zijn oude post. 

Er was nog sprake van een andere kandidaat om voorzitter te worden. Karl Hopfner was een tegenkandidaat, maar hij trok zich echter terug na een aantal 'zeer vriendschappelijk verlopen gesprekken met Hoeness', zo liet Bayern weten. Dat Hoeness zich weer kandidaat zou stellen hing al een tijdje in de lucht, maar is maandag dat pas officieel bevestigd.