Hockeymannen boeken ruime zege op Ierland

De hockeymannen hebben zich na een teleurstellende wedstrijd tegen Argentinië optimaal hersteld. In de tweede poulewedstrijd was Ierland de tegenstander en mede dankzij twee snelle doelpunten aan het begin van de wedstrijd kon Nederland de hele wedstrijd controleren en zelfs de voorsprong nog uitbouwen tot een 5-0 (2-0, 0-0, 2-0, 1-0).

Ierland stond voorafgaand aan het toernooi al niet te boek als een sterke tegenstander, maar toch mocht Oranje net zoals tegen Argentinië deze tegenstander niet onderschatten. Door al meteen vroeg in de wedstrijd de Ieren vol onder druk te zetten kon Nederland meerdere kansen creëren en na slechts zes minuten volgde de eerste treffer van Mink van der Weerden. Amper een minuut later volgde er opnieuw een doelpunt, ditmaal van de zeventienjarige debutant Jorrit Croon. De rest van de eerste helft bleef Nederland de aanvallende partij, maar echt grote kansen werden er niet meer gecreëerd.

In de tweede helft begon Nederland opnieuw aan sterk aanvallend spel. Na meerdere doelpogingen en negen minuten spelen maakte Van der Weerden zijn tweede doelpunt van de wedstrijd uit een strafcorner. Net zoals eerder in de wedstrijd volgde er al bijna direct opnieuw een doelpunt, wat Nederland een comfortabele voorsprong van vier punten gaf. De rest van de wedstrijd bleven kansen vallen aan beide kanten, maar zonder grote doelkansen. Echter, met nog één minuut te gaan in de wedstrijd kreeg Jeroen Hertzberger een vrij zicht op doel, waarmee hij de eindstand tot een vernietigende 5-0 bracht.

Hockeymannen boeken ruime zege op Ierland (Pro Shots / Action Images)