Onzichtbare Zlatan bezorgt United prijs

Zlatan Ibrahimovic was zondag, zonder goed te spelen, goud waard voor Manchester United. Met een kopbal bezorgde hij tegen Leicester City zijn nieuwe club de Community Shield, de Engelse Johan Cruijff-Schaal.

Leicester was de kampioen van vorig seizoen, maar Manchester United stak op de transfermarkt met kop en schouders boven The Foxes uit deze zomer. Toch was dat in de eerste helft niet af te zien aan het spel van de ploeg van José Mourinho. De grootste aankoop, Zlatan Ibrahimovic, werd veel te weinig bereikt.

Leicester liet in aanvallend opzicht aanvankelijk meer zien en de twee grootste kansen waren voor Shinji Okazaki. Eerst kreeg hij de bal na een goede actie van Jamie Vardy, maar in plaats van dat hij die teruglegde krulde hij ‘m naast. Koud een minuut later kopte de Japanner uit een hoekschop op de lat. David de Gea en de United-defensie, met daarin Daley Blind, haalden opgelucht adem.

Juist toen het aantal gelijkenissen met het spel van United in de periode onder Louis van Gaal begon op te vallen, opende de FA Cup-winnaar de score. Jesse Lingard kreeg de bal van Wayne Rooney en zette middels een gewelde solo drie verdedigers van Leicester aan de kant. Beheerst prikte hij de 1-0 achter Kasper Schmeichel.

In de tweede helft zette Leicester aan en dat leverde al na zeven minuten de gelijkmaker op. Marouane Fellaini leverde de bal zomaar in waardoor Jamie Vardy, de clubtopscorer van vorig seizoen, alleen langs De Gea hoefde en de 1-1 kon binnenprikken. In de wetenschap dat het bij een gelijke stand na negentig minuten op strafschoppen zou uitlopen, zochten beide ploegen in de slotfase naar de winnende goal.

Uitgerekend Zlatan, die de hele wedstrijd onzichtbaar was, zorgde in de 83ste minuut voor de winnende goal. Bij een voorzet van Antonio Valencia torende hij vakkundig boven verdediger Morgan uit en kopte via de paal de 1-2 binnen.