Eerste Koreaans goud na simpel toernooi voor boogschutters

Zuid-Korea heeft zonder ook maar 1 set te verliezen het olympisch goud op het boogschieten voor landenteams bij de mannen gepakt. De Koreanen, gesterkt door kersvers wereldrecordhouder Kim, pakten het goud in 3 sets tegen de Verenigde Staten.

In de eerste set ging het behoorlijk goed voor de Koreanen, of beter gezegd perfect. Alle pijlen belandden in de 10, zodat de maximale score werd behaald. Dit zorgde voor een setoverwinning, waarna de tweede set de meeste spanning gaf. Er werd zowaar wat minder geschoten door de Koreanen in de tweede set, even leek het zelfs gelijk te worden. Een pijl werd echter nog gecorrigeerd, waardoor de Koreanen met 1 punt verschil wonnen. In de laatste set maakten de Amerikanen ook nog een paar foutjes, waarna Korea met een score van 59 Olympisch kampioen werden. Ze deden dit met 3 keer een 6-0.

Australië won de wedstrijd om het brons tegen China. De hele wedstrijd hadden ze de overhand, al ging het in de derde set zowaar mis. In de vierde set werd de fout hersteld, zodat de 6-2 eindstand op het bord kwam.