Handbalsters verliezen openingswedstrijd tegen Frankrijk

De Nederlandse handbalsters hebben hun eerste olympische wedstrijd afgesloten met een nederlaag. Frankrijk profiteerde optimaal van de Nederlandse fouten in de eerste helft en kon een fijne voorsprong opbouwen. Nederland kwam terug, maar kon de achterstand niet meer goedmaken: 14-18

Voor het eerst in de geschiedenis speelt er een vrouwen handbalploeg mee op de spelen, en dat was te merken aan de zenuwen aan Nederlandse kant. Gedurende de eerste helft kreeg Frankrijk maarliefst zeven penalty's mee, waarvan er ook zes in het net eindigden. Nederland had meer moeite in de aanval en kwam slechts zes keer tot scoren, waarmee ze vier punten achterstand hadden.

In de tweede helft begon het spel beter te worden en mede dankzij het sterke optreden van keepster Tess Wester wist Nederland zelfs op gelijke hoogte te komen. Frankrijk gaf zich echter nog niet gewonnen en wist de voorsprong weer langzaam op te bouwen.

Morgen speelt Nederland de tweede wedstrijd tegen het zwakke Argentinië.