Uitslag N.E.C. Nijmegen - PEC Zwolle

Het nieuwe Eredivisieseizoen is vanavond van start gegaan. In Nijmegen namen N.E.C. Nijmegen en PEC Zwolle het tegen elkaar op. PEC begon sterk aan de wedstrijd, maar kansen van onder andere de nieuwe aanwinsten Anass Achachbar en Youness Mokhtar werden gemist. Na ruim een half uur scoorde PEC het eerste doelpunt van seizoen 2016/2017. Een hakje van Achachbar richting Menig kwam aan, waarna Menig de bal in het doel wist te schieten.

De primeur voor de eerste gele kaart van dit seizoen was voor N.E.C. Nijmegen. Robin Buwalda hield Kingsley Ezihibue tegen, wat niet werd gewaardeerd door de scheidsrechter. In de tweede helft werd de druk van N.E.C. opgevoerd. Het publiek ging achter het team staan, wat succes had. Debutant Reagy Ofusu wist doelman Mickey van der Hart te verschalken met een laag schot.

Na de 1-1 was PEC het even kwijt. De thuisploeg was dominerend op het veld en ging op zoek naar meer kansen. Er kwamen echter geen nieuwe doelpunten uit. In de slotfase waren er voor beide ploegen nog een aantal kansen, waarvan er geen een werd benut. Zo eindigde de eerste wedstrijd van dit seizoen in een 1-1 gelijkspel.

Debutant Ofosu (N.E.C.) in duel met Zwollespelers Verdonk en Mokhtar (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)Debutant Ofosu (N.E.C.) in duel met Zwollespelers Verdonk en Mokhtar (PRO SHOTS/Ronald Bonestroo)

N.E.C. Nijmegen

1 - 1

PEC Zwolle

63' Ofosu   32' Menig
 
Gele kaart: Buewalda, Dumic (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 10.900
Arbiter: Gözübüyük
 
Opstelling:   Opstelling:
Delle
Heinloth
Dumic
Golla
Buwalda (Dyrestam/46)
Bikel
Breinburg
Mauk (von Haacke/46)
Ofosu
Mayi
Owusu-Abeyie (Rayhi/80)
  v.d. Hart
Verdonk
v.d. Pavert
Marcellis
v. Polen
Saymak (Thomas/70)
Brama
Ehizibue
Menig
Mokhtar
Achachbar (Nijland/69)