Revelation Online naar het Westen

Er zijn weinig echte story-driven MMORPG’s, waar je puur door het verhaal te volgen je personage op het maximale level kunt krijgen. In de langverwachte Revelation Online kan dit eindelijk en je kunt je opgeven voor de bèta.

NetEase is een groot Chinees bedrijf dat de samen met Blizzard World of Warcraft in China aan de man brengt. Zij hebben de ervaringen hiermee als basis genomen voor de creatie van Revelation Online.

Je kunt absurd veel aanpassen aan de fysieke kenmerken van je personage. Het staat je vrij te allen tijde zonder ingame kosten het uiterlijk van je hoofdpersoon te veranderen. Er zijn momenteel zes klassen en je kunt kiezen uit:

  • Swordmage: Magische DamageDealer met Area-of-Effect spreuken
  • Occultist: Support en Healing met Area-of-Effect spreuken
  • Gunslinger: Ranged attack met geweren en pistolen
  • Blademaster: Melee Zwaardvechter
  • SpiritShaper: Healer die wezens kan oproepen om mee te vechten
  • Vanguard: Tank met absurd uithoudingsvermogen

Je kunt niet van klasse wisselen zodra je hebt gekozen.

 

In Revelation Online kan de speler vanaf level 30 vliegen en het is ook echt mogelijk de hele wereld rond te vliegen. Het is ook mogelijk om in de lucht te vechten, als je daar de skills voor hebt. Alle dialogen met NPC’s zijn ingesproken. Zoals gezegd hoef je in Revelation Online niet te grinden, maar kun je door gewoon de main quest te doen alles vrijspelen. Het klinkt onwerkelijk om te spreken over een Aziatische RPG zonder grinden, maar blijkbaar is het waar. Natuurlijk is er ook PvP. Je kunt iemand aanvallen in de wereld van Nuanor, maar als deze zichzelf niet verdedigt dan wordt de aanvaller gestraft met soort vloek. In meer georganiseerd verband kun je losgaan in PVP-gevechten van 30 tegen 30. Ook komen er raids in verschillende moeilijkheidsgraden vanaf vijf tot twintig spelers.

Je kunt je opgeven via deze link voor de gesloten bèta die binnenkort wordt gestart. Er staat nog geen datum vast voor de westerse release. Vorige week ben ik reeds begonnen aan de Chinese versie van Revelation Online. Het ziet er prachtig uit en ik heb een aantal quests gedaan, maar mijn Chinees is echt te zwak om echt van het spel te genieten.