'Vliegtuig te klein, Nigeriaanse voetballers nóg niet naar Spelen'

Eerder meldden we al dat de Nigeriaanse olympische voetbalploeg nog altijd gestrand is in Atlanta, maar daar is nog geen verandering in gekomen. Het Dream Team, zoals het in Nigeriaanse media genoemd wordt, speelt donderdagavond in Manaus tegen Japan, maar is nog altijd niet onderweg naar Brazilië.

Aanvankelijk zou de ploeg vorige week vertrekken vanuit het trainingskamp in het Amerikaanse Atlanta, maar er waren geen vliegtickets geregeld. Dinsdag was een alternatieve vlucht, maar die werd gemist. Woensdagmiddag dan, dat zou wel gaan lukken. Tot men instapte en de spelers het wel een erg klein vliegtuig vonden, dus ook dat ging niet door.

Uiteindelijk lijkt het erop dat de Nigeriaanse regering bij Delta Airlines een VIP-vlucht heeft kunnen regelen, waar de spelers aan boord van het vliegtuig bijvoorbeeld al hun massages kunnen krijgen. De bedoeling is dat ze om 13.00 uur Nederlandse tijd uit Atlanta vertrekken, op weg naar Manaus. Daar wacht om 03.00 uur Nederlandse tijd de Japanse ploeg. 

De woordvoerder van het Nigeriaanse team is overigens vrij actief op Twitter en slingert de nodige updates en foto's het internet op.