De Staat had subsidie-ophef niet verwacht

De Staat had niet gedacht dat de band zoveel kritiek zou krijgen op de door hen verkregen subsidie van ruim een miljoen euro over vier jaar. Frontman Torre Florim zat er in eerste instantie een beetje mee, maar inmiddels vindt hij het 'prima' dat andere mensen het er niet mee eens zijn.

"Ik had het niet verwacht", zei Torre donderdag in de ochtendshow van Giel Beelen op 3FM. "Ik dacht: er zijn toch heel veel projecten die subsidie krijgen? Maar nu zie ik dat er veel mensen zijn die gewoon niet goed weten hoe het werkt."

"Er zijn ook veel mensen die niets met voetbal hebben en er niets aan hebben wanneer een voetbalclub uit de brand wordt geholpen door een gemeente", gaat Torre verder. "Net zoals mensen die geen autorijden niets hebben aan een autoweg die wordt verbreed. Dat is hoe de overheid werkt. Ik ben zelf heel blij dat we in een land leven waar muziek, en dus ook popmuziek, wordt gestimuleerd."

Chillen
Torre vindt de kritiek inmiddels 'oké'. Hij is bereid om zich te verantwoorden aan iedereen die het niet begrijpt. "Sommige mensen denken dat wij het geld in onze zak krijgen en dan kunnen chillen en jammen. Ik snap dat mensen dat denken, maar we gaan natuurlijk veel samenwerken met bijvoorbeeld technici en lichtmensen."

Dinsdag werd bekend dat De Staat de komende vier jaar 263.000 euro per jaar ontvangt van het Fonds Podiumkunsten. Dat leverde op sociale media een storm van kritiek op.

De Staat had subsidie-ophef niet verwacht
De Staat had subsidie-ophef niet verwacht (Foto: BuzzE)