Clint Eastwood kiest voor Donald Trump

Clint Eastwood spreekt niet zijn officiële steun uit voor één van de Amerikaanse presidentskandidaten, maar weet wel op wie hij zelf gaat stemmen. Nu de keuze gaat tussen Hillary Clinton en Donald Trump zegt de Hollywoodveteraan: "Dan moet ik gaan voor Trump."

De acteur en regisseur vindt dat de zakenman wel "wat domme dingen heeft gezegd" maar vindt het goed dat Trump zich uitspreekt. "Hij zegt wat er in zijn hoofd opkomt. Soms is dat niet zo goed. En soms is het.. Ik bedoel, ik begrijp waar hij vandaan komt, ook al ben ik het niet altijd met hem eens."

De 86-jarige acteur doet de uitspraken in Esquire. Daarin geeft hij ook af op de jongere generatie, die volgens Clint te politiek correct is en zich niet durft uit te spreken. "Iedereen loopt op eieren. We zien mensen elkaar continu beschuldigen van racisme. Toen ik opgroeide, werden al die dingen niet racistisch genoemd."

Het interview is het eerste gezamenlijke met zijn zoon Scott. De jongere Eastwood vertelt in dat gesprek dat hij "ouderwetse" goede gebruiken van zijn vader heeft overgenomen. "Hij heeft me opgevoed met integriteit. Op tijd komen, opdagen, hard werken. Mijn vader is wat dat betreft echt van de oude stempel."

Clint Eastwood kiest voor Donald Trump
Clint Eastwood kiest voor Donald Trump (Foto: BuzzE)